Overblijf en buitenschoolse opvang

Buitenschoolse Opvang voor IKC de Wierde wordt georganiseerd door Thuishuis Klein in Fijn

De BSO is vooral vrije tijd, tijd die elk kind naar eigen wens mag invullen. Daarnaast kunnen kinderen hun sociale en persoonlijke vaardigheden oefenen en vergroten en als het nodig is daarbij hulp krijgen van onze medewerkers. Kinderen worden aangemoedigd in het vergroten van hun zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, bijv. door hen mee te laten denken over de inrichting van de ruimte, de aanschaf van spelmaterialen en de keuze van activiteiten. Er wordt ook steeds meer samengewerkt met verenigingen en clubs in de buurt om een aantrekkelijk activiteitenaanbod aan te kunnen bieden.Kortom: de BSO is een thuis met extra mogelijkheden, die gerealiseerd worden door de professionele begeleiding van pedagogisch medewerkers. Hoe meld ik mijn kind aan? 

Saskia van Heuvelen
Thuishuis Klein is Fijn (kinderopvang, BSO) 
T: 06 - 1442 4635
E: thuishuiskleinisfijn@hotmail.com
W: thuishuis.info/thuishuizen/klein-is-fijn

Lees ook de informatie in de schoolgids over buitenschoolse opvang. 

Wettelijke regeling 

Wettelijk is vanaf 1 augustus 2006 een schoolbestuur (L&E) verantwoordelijk gesteld voor de tussenschoolse opvang (tso). Een school (o.b.s. De Wierde) moet zorgen voor een veilige ruimte waar de kinderen kunnen eten en zich ontspannen. Een school (o.b.s. De Wierde) hoeft de overblijf niet zelf uit te voeren. Een school (o.b.s. De Wierde) is wel verantwoordelijk voor het toezicht op de kinderen tijdens het overblijven.

Organisatie overblijf o.b.s. De Wierde

Op onze school is het overblijven uitbesteed aan een overblijfcommissie.

Deze is als volgt samengesteld:

- Vertegenwoordiger MR-oudergeleding (voorzitter): Sahar Bahrami

- Ouder (penningmeester): Dennis Buursema

- Directeur: Floor van de Werfhorst 

De dagelijkse uitvoering van de overblijf wordt namens de overblijfcommissie geregeld door een ingehuurde pedagogisch medewerker, overblijfkrachten en leerkrachten. De kinderen eten met de leerkracht hun lunch in de klas. Hierna neemt de pedagogisch medewerker samen met de overblijfkrachten de overblijf over totdat de lessen weer beginnen. In een overblijfregelement zijn een aantal formele zaken omtrent het overblijven vastgelegd.

Kosten

In samenspraak met de overblijfcommissie is er een betaalsysteem opgezet voor de overblijf, die per twee maanden wordt berekend. Van deze gelden wordt de spelbegeleiding en het toezicht tijdens deze pauzetijd bekostigd. Er wordt een pedagogisch medewerker ingezet en daarnaast vrijwilligers. 

Je betaalt als ouder per twee maanden 18 euro voor 1x overblijf per week voor 1 kind. Als je kind dus structureel twee keer per week overblijft, zul je eens per twee maanden een factuur ontvangen voor 36 euro. Wanneer er niet structureel gebruik wordt gemaakt van overblijf, maar incidenteel, dan koop je een strippenkaart voor 10x overblijven. Deze kaart kost 30 euro en kun je aanvragen bij de verantwoordelijk pedagogisch medewerker (Tina Kamminga) of bij de penningmeester (Dennis Buursema). 

Iedere twee maanden wordt door de penningmeester per email een factuur aan de ouder(s)/verzorgers gestuurd met daarbij een betaallink voor het bedrag dat wordt afgenomen. De factuur bestaat uit de structurele afname van overblijf of de strippenkaart die is aangeschaft voor incidenteel overblijven. 

Aanmelden

Uw kind aanmelden voor de overblijf kan door contact op te nemen met de coördinator van de overblijf, Tina Kamminga.

Vragen/opmerkingen/klachten

Neem bij eventuele vragen gerust contact op met de schoolleider en/of de voorzitter van de overblijfcommissie.